Palatul Şuter
Palatul Şuter   Palatul Şuter este un imobil de prestigiu, situat în vecinătatea Parcului Carol I, construit în perioada 1902-1906, în stil neoclasic cu influenţe brâncoveneşti, de către arhitectul german Adolf Şuter, un apropiat al regelui Carol I al României.
   După cel de Al Doilea Război Mondial clădirea este naţionalizată, având diverse destinaţii pe parcursul anilor: sediu al partidului, centru de coordonare a operaţiunilor locale ale serviciilor secrete sovietice (KGB), sediu ICRAL.
   Clădirea a fost revendicată în 1991, retrocedată în 2001 şi vândută în anul imediat următor. În perioada 2003-2007 clădirea este supusă unui amplu proces de consolidare, renovare, modernizare şi restaurare, cu participarea unor arhitecţi şi designeri de renume din România, Italia, Austria şi Germania. Cea mai mare parte din elementele de interior (decoraţiuni de lemn, draperii de mătase, candelabru de cristal de Murania, piatră naturală de Turda) corespund situaţiei din perioada în care a fost construită. Spre exemplu, interiorul, tapetat cu mătase, a fost restaurat prin prelevarea formelor şi decoraţiunilor descoperite sub multe straturi de tencuială şi refăcute identic. Readusă în mare proporţie la ceea ce a fost cândva Palatul Şuter, ea este transformată într-un hotel de lux de 5 stele - Hotel Carol Parc.

Palatul Suter Palatul Suter
Referinţe:
Prezentare actuală
Prezentare Wikipedia
Promovare în presă
Prezentare

(mai mult)