20 ianuarie 2015
22 februarie 2015
  IN MEMORIAM JUSTIN CAPRĂ
Expoziţie dedicată inventatorului Justin Capră

Marţi, 20 ianuarie 2015, s-a deschis o expoziţie în memoria celui ce a fost Justin Capră.
Cunoscut pentru cele peste 100 de invenţii înregistrate, în special în domeniul transportului auto individual ecologic, dar mai ales pentru Aparatul de zbor individual cu reacţie, Justin Capră ne-a părăsit în seara zilei de 19 ianuarie 2015.
În memoria acestui mare ROMÂN, Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida" organizează o expoziţie omagială unde va prezenta câteva dintre prototipurile realizate de inventator:
• "Rucsacul zburător", realizat în 1956;
• "Aparatul de zbor individual cu reacţie" (1958), ce a fost testat cu succes de paraşutistul Vasile Sebe;
• Automobilul "Soleta" cu profil aerodinamic special;
• Automobilul "Sarmis EM 4K" (1970), o maşină nepoluantă, fără volan şi fără pedalier;
• Electroscuterul "Oroles";
Expoziţia va fi deschisă până în data de 22 februarie 2015, când Justin Capră ar fi împlinit 82 de ani.
 
22 iunie 2014
26 iunie 2014
  FOREN 2014
Expoziţie

În perioada 22-26 iunie 2014 s-a desfăşurat a 12-a ediţie a Forumului pentru Energie FOREN 2014, sub auspiciile Guvernului român şi în coordonarea Comitetului Naţional Român al WEC (Consiliul Mondial al Energiei). Cu această ocazie Muzeul Naţional Tehnic a organizat o expoziţie de fotografii ce punctează momente din istoria energeticii în România.
 
19 iunie 2014
27 iulie 2014
  De la stele şi planete pân’la ceasul din perete
Roata, de ar fi pătrată, tot se-nvârte câteodată!

Pentru vacanţa de vară, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” desfăşoară două programe educativ-distractive ce vor oferi copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani experienţe noi, memorabile şi captivante.
Copiii sunt invitaţi, împreună cu familia sau grădiniţa, să experimenteze confecţionarea unui arc, să se joace de-a planetele şi, de ce nu, „să reinventeze roata”.
Programele se desfăşoară sub forma unor lecţii la muzeu, cu durata de două ore, pe parcursul a şase săptămâni, în zilele de joi, sâmbătă şi duminică. Înscrierile sunt obligatorii şi se fac cu 5 zile înaintea începerii programului. Taxa de participare este de 50 lei/lecţie, pe un singur bilet fiind permis accesul unei familii (1 copil şi 2 adulţi sau 2 copii cu 1 adult).
Grăbiţi-vă! Numărul de locuri este limitat. O grupă la o lecţie se constituie din maxim 11 copii şi minim 5. 
19 iunie 2014   Sesiunea anuală de comunicări a Diviziei de Istoria Tehnicii din cadrul Comitetului Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii - Academia Română

Divizia de Istoria Tehnicii din cadrul CRIFST a organizat Sesiunea de primăvară, la care au participat cu lucrări şi muzeografi ai Muzeului Naţional Tehnic, în cadrul activităţii de cercetare istorică.
Astfel, în cadrul Sesiunii, Aurel TUDORACHE a prezentat lucrarea File din istoria electricităţii în România.
Alte lucrări au abordat istoria petrolului, a astronauticii, metalurgiei sau electronicii. O dezbatere deosebită a stârnit lucrarea privind apariţia muzeelor tehnice în România, pe marginea căreia a fost formulată propunerea de acordare de stele (1-5) muzeelor, de către Comitetul Român de Istoria şi Filozofia Ştiinţei şi Tehnicii din cadrul Academiei Române, funcţie de o serie de criterii.
(Program) 
29 mai 2014   Nicolae Vasilescu-Karpen, om de ştiinţă şi inventator de excepţie
Comemorarea a 50 de ani de la trecerea sa în nefiinţă - Masă rotundă

Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de la moartea savantului român Nicolae Vasilescu-Karpen, om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator, membru al Academiei Române (1922). De numele lui se leagă fondarea Şcolii Politehnice din Bucureşti, actuala Universitate Politehnica.
Joi 29 mai ora 10:00, Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" găzduieşte o masă rotundă, omagiu adus lui Nicolae Vasilescu-Karpen, organizată de Asociaţia IRE - Institutul Naţional Român pentru Studiul Amenajării şi Folosirii Surselor de Energie. 
17 mai 2014   Noaptea Muzeelor 2014 - a 10-a ediţie
Conferinţa Istoria Energeticii Româneşti

Începând cu ora 20:00 Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" vă invită la ediţia aniversară a cunoscutului eveniment cultural să vizitaţi acest obiectiv cu bogate tradiţii în viaţa culturală, ştiinţifică şi educativă a urbei, împreună cu familia şi cu toţi prietenii. Accesul este gratuit şi este permis până la ora 1:00. RATB şi MINI vor pune la dispoziţie linii şi mijloace de transport pentru accesul comod la cât mai multe muzee sau instituţii participante la eveniment. Cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie şi să participe la Conferinţa Istoria Energeticii Româneşti organizată de Societatea Inginerilor Energeticieni din România – Filiala Tineret (SIER) împreună cu Muzeul Naţional Tehnic. Programul conferinţei va aborda domenii precum termoenergetica, hidroenergetica, surse regenerabile de energie, reţelele de transport şi de distribuţie.


 
12 aprilie 2014
30 mai 2014
  110 ani de automobilism românesc
Expoziţie

S.C. Electrica Serv S.A. – Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” vă invită sâmbătă 12 aprilie 2014 ora 12:00 la vernisajul expoziţiei „110 ANI DE AUTOMOBILISM ROMÂNESC”.
În cadrul expoziţiei temporare vor putea fi văzute carburatoare şi motoare auto cât şi automobile din colecţia Muzeului Naţional Tehnic, dintre care amintim automobilul Olds Curved Dash (1901), automobilul electric N.A.G. şi automobilul Duesenberg Straight 8.
Cu exponate participă şi Universitatea „Transilvania” din Braşov – Echipa Formula Student BlueStreamline, Colina Motorsport.
Retromobil Club România va organiza Retro Parada Primăverii la ora 10.00, pe aleea din faţa muzeului, de acolo urmând a se porni mai târziu în cursă către Urlaţi.

 
 
7 aprilie 2014
14 aprilie 2014
  Proiectul "Şcoala Altfel"
"Să ştii mai multe, să fii mai bun"

În această săptămână Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" participă la seria de evenimente organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în cadrul Proiectului "Şcoala Altfel". Astfel, elevii vor avea la dispoziţie o săptămână în care vor putea participa la diverse activităţi extracurriculare, care să-i destindă şi, în acelaşi timp, să le deschidă noi oportunităţi de asimilare a cunoştinţelor.
Printre altele, elevii clasei a VIII-a a Şcolii Gimnaziale nr.79 vor participa la prezentarea "Mijloace de locomoţie. Trecut şi viitor". Vor fi oaspeţii muzeului elevi şi ai altor clase ale Şcolii Gimnaziale nr.79 şi Colegiului Tehnic "Dimitrie Leonida".

   
19 martie 2014
6 aprilie 2014
  File din Istoria Calculatorului
Expoziţie temporară

În această lună Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" vă invită să vă petreceţi o parte din timpul dumneavoastră liber pentru a vedea câteva mărturii din istoria apariţiei calculatorului.
Vor fi expuse: abacul, aritmometrul Pascal sau pascalina, maşina de calcul manuală tip BRUNSVIGA, terminalul de citire a cartelelor perforate de la maşina de calcul IBM, calculatorul personal Apple iMac precum şi, mai nou, calculatorul românesc CORAL.


 
12 februarie 2014
9 martie 2014
  Aplicaţiile "efectului Coandă" în aviaţie, automobilism, domeniul energetic şi petrolier
Expoziţie temporară

La acest început de an Muzeul Naţional Tehnic oferă publicului ocazia de a vedea, într-o expoziţie temporară, o parte dintre exponatele aflate în colecţia Henri Coandă.

 
15 februarie 2014   Telefonul Copilului
Seminar

La sediul Muzeului Naţional Tehnic va fi organizat, de către Asociaţia Telefonul Copilului, un seminar în cadrul proiectului "Consolidarea participării copiilor în societatea europeană prin intermediul serviciului Telefonul copilului - 116 1111".

 
5 ianuarie 2014
24 ianuarie 2014
  24 Ianuarie 1859 - Mica Unire. Ocaua lui Cuza

Anul 1859 a însemnat pentru populaţia românească momentul ce a încununat eforturile făcute de diplomaţie pe parcursul secolului XIX. La 5 ianuarie Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor în Moldova iar nici 3 săptămâni mai târziu, la 24 ianuarie, este ales domnitor şi în Ţara Roânească, înfăptuindu-se astfel visul românilor, vechi de mai multe sute de ani - unirea Principatelor Române.
Tradiţiile populare româneşti păstrează o poveste a unei întâmplări din vremea domnitorului - "Ocaua lui Cuza". Muzeul Naţional Tehnic păstrează o serie de etaloane de măsură de diverse capacităţi utilizate în Principatele Unite Române. Vă învităm să vizitaţi standurile muzeului nostru, în special zona "Metrologie", unde se află expuse aceste etaloane din perioada Principatelor Unite Române.

 
7 decembrie 2013   Ecouri media

Cu ocazia vernisajului Expoziţiei "Fondatori de muzee - 130 de ani de la naşterea profesorului inginer Dimitrie Leonida" au fost expuse, după mulţi ani, controversatele "Pile Karpen" aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Tehnic. Acest fapt a generat un interes în media astfel că mai multe televiziuni au acordat spaţii importante unor reportaje în care au evidenţiat nu numai fenomenalul ce însoţeşte povestea pilelor, ci şi personalitatea celui care a realizat aceste dispozitive înconjurate şi astăzi de mister.

Televiziunea Română (TVR1) Antena 3 Realitatea TV (2) Historia.ro

   
20 noiembrie 2013
24 noiembrie 2013
  Târgul internaţional de carte Gaudeamus 2013 - Carte de învăţătură
Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret

Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida", în virtutea tradiţiei sale de susţinător permanent al tradiţiei româneşti în domeniul ştiinţei şi tehnicii, invită toţi tinerii entuziaşti, viitori cercetători, dar şi pe cei interesaţi să admire entuziasmul şi performanţele ce caracterizează o parte dintre elevii şi studenţii de azi, la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Târgului internaţional de carte Gaudeamus 2013 - Carte de învăţătură.
Veţi putea admira câteva realizări ale acestor tineri şi, mai important, veţi putea discuta cu autorii unor proiecte interesante ce fac obiectul brevetelor de invenţie.
Duminică va fi momentul culminant al Salonului, când veţi putea asista la acordarea premiilor pentru cele mai bune invenţii ale anului.
Programul de vizitare este între orele 10:00-20:00. Accesul este liber.

 
 
 
5 noiembrie 2013
24 noiembrie 2013
  Simte matematica!
Expoziţie interactivă.

Goethe-Institut vă invită la expoziţia Simte Matematica!, un proiect interactiv organizat în parteneriat cu Muzeul Mathematikum din Giessen, Germania, promovată de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Germania. Prezentată în mai multe ţări din Europa, America şi Asia, expoziţia ajunge la Bucureşti, la Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida", unde va putea fi vizitată în intervalul 5 - 24 noiembrie.
Expoziţia îşi propune o abordare inedită a unei ştiinţe pe care mulţi o consideră prea exactă pentru a mai fi şi distractivă. Vizitatorii vor descoperi practic, prin joc, informaţii utile despre concepte abstracte. Exponatele nu doar că pot fi atinse, dar devin adevărate provocări pentru cei ce vor să-şi pună mintea la încercare: să compună un puzzle, să construiască o replică a podului Da Vinci, să se privească în oglinzi paralele, să redescopere legile simple ale geometriei asamblând diverse forme şi multe altele.
Douăzeci de exponate ingenioase îşi aşteaptă vizitatorii, reprezentînd o selecţie din cele mai populare experimente ale colecţiei Muzeului "Mathematikum" din Giessen, Germania, primul muzeu interactiv din lume dedicat matematicii. Expoziţia a fost creată acum 10 ani şi s-a bucurat de succes, înregistrînd peste 1,5 milioane vizitatori care s-au lăsat fascinaţi de lumea matematicii.
Programul expoziţiei este de marţi până duminică, în intervalul 10:30-18:00. Accesul este liber.

Detalii Vernisajul expoziţiei Contact: Arnold Schlachter
 
5 octombrie 2013
27 octombrie 2013
  Despre seminţe, zbor, regine, muzică şi electricitate,
pentru familii cu copii de 4-10 ani.

Asociaţia De dragul artei şi Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" vă invită la o serie de programe educative nou-nouţe într-unul dintre cele mai interesante muzee din Bucureşti - Muzeul Tehnic din Parcul Carol.
Programele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 8 ani, cu familia sau grădiniţa, şi au ca scop familiarizarea acestora cu electricitatea prin intermediul experimentelor ştiinţifice şi al jocurilor de mişcare. Totul se va desfăşura în jurul machetelor funcţionale ale muzeului şi ale pieselor de patrimoniu găzduite de acesta. Pe parcursul unui program vom încerca să producem curent electric dintr-o lămâie, ni se va ridica părul în cap atingând o bilă încărcată cu electricitate, ne vom juca de-a electronii, vom încerca să (re)construim un dinam pentru bicicleta şi multe altele. De asemenea, vom învăţa cum să ne protejam corpul de curentul electric şi cum să economisim energie. Programul durează aproximativ o oră şi se desfăşoară astfel:
•  Sâmbătă, 5 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
•  Duminică, 6 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
•  Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
•  Duminică, 13 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
•  Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
•  Duminică, 20 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
•  Sâmbătă, 26 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
•  Duminică, 27 octombrie 2013, 11:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
Pentru alte informaţii consultaţi pagina Asociaţiei.

 
17 octombrie 2013   Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice a Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii - Ediţia 2013
Academia Română

Joi 17 octombrie 2013, Comitetul Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii a organizat Adunarea Generală şi Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice.
La această manifestare Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida" a participat cu două lucrări:

Programul sesiunii   CRIFST

 
3 octombrie 2013   Fondatori de muzee
130 de ani de la naşterea profesorului inginer Dimitrie Leonida

S.C. Electrica Serv S.A – Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, vă invită joi 3 octombrie 2013, ora 15,00 la vernisajul expoziţiei „FONDATORI DE MUZEE – 130 DE ANI DE LA NAŞTEREA PROFESORULUI INGINER DIMITRIE LEONIDA”.
Expoziţia este organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional "George Enescu" şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu" - Iaşi.
Pentru prima oară în istoria muzeografiei româneşti, muzee cu profil atât de diferit se reunesc într-o expoziţie de excepţie, promovându-se astfel, într-un mod inedit, acei creatori de valori culturare care prin gestul lor au intrat în "durata netimpului".
În sala de expoziţii temporare a muzeului vor fi organizate colţuri tematice dedicate fondatorilor muzeelor. Muzeul Naţional Tehnic va prezenta fotografii din viaţa şi activitatea lui Dimitrie Leonida şi exponate donate de acesta. De asemenea, vor rula filme documentare şi se va decerna Premiul Dimitrie Leonida - ediţia a XIV-a. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vor fi expuse controversatele "Pile Karpen" aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Tehnic.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3-28 octombrie 2013.

Comunicat de presă   Prezentare "Pilele Karpen"

 
27 septembrie 2013   Noaptea Cercetatorilor 2013

Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida" a participat vineri, 27 septembrie 2013 între orele 17.00 şi 22.00, la evenimentul anual dedicat cercetătorilor organizat în Parcul Tineretului din Capitală - European Researchers' Night. Cu această ocazie, în Zona Sci Fun au fost susţinute prezentări despre tehnologia prelucrării sării.

Noaptea Cercetătorilor

   
26 septembrie 2013   Lansare de carte
"TRAIAN VUIA - VIAŢA ŞI OPERA" - monografie
de Dan Antoniu, Ioan Buiu, Dan Hadârcă, Radu Homescu, George Cicoş

Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida" organizează joi, 26 septembrie 2013, orele 16,30 lansarea monografiei "TRAIAN VUIA - VIAŢA ŞI OPERA" având ca autori pe Dan Antoniu, Ioan Buiu, Dan Hadârcă, Radu Homescu, George Cicoş.
Vor rosti alocuţiuni prof. dr. George POTRA, Laura Maria ALBANI – director al Muzeului Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, precum şi autorii - Dan Antoniu, Ioan Buiu, Dan Hadârcă şi Radu Homescu.
Evenimentul se va încheia cu un recital al actriţei Doina Ghiţescu.

Comunicat

Locaţie: Str. Candiano Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti (Parcul Carol I) 
21-23 august 2013   Descoperim Ştiinţa prin artă la Muzeul Tehnic
Caravana Muzeelor
(a doua ediţie), 17 iulie – 13 septembrie 2013, 6-10 ani

La Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida" participanţii se familiarizează cu o selecţie inedită de obiecte, înţeleg mai bine modul de funcţionare al acestora şi realizează schiţe direct în spaţiul expoziţional sau cel special amenajat.
Miercuri, 21 august, ora 10.00De ce alegem telefonul mobil: observăm telefoane de colecţie, le comparăm cu telefoanele contemporane, apoi desenăm după modele vechi; la final, confecţionăm propriile telefoane din pahare de unică folosinţă;
Joi, 22 august, ora 10.00De la trăsură la automobil: discutăm despre mijloace de transport şi despre modificările apărute de-a lungul vremii, apoi devenim designeri şi desenăm un automobil;
Vineri, 23 august, ora 10.00Cu trenul: povestim despre apariţia trenurilor, observăm machete de locomotive, apoi colorăm peisaje cu trenuri, inspiraţi de muzeu şi de propriile călătorii.
Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicaţii, dialog, observaţie directă şi experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei.

Locaţie: Str. Candiano Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti (Parcul Carol I)

Urcaţi copiii în Caravana Muzeelor cu Global Mindscape folosind telefonul 0724.083.932 sau adresa caravana.muzeelor@gmail.com.
Taxa de participare este de 20 lei / copil / atelier sau 50 lei / copil / 3 ateliere.
Adulţii pot asista la ateliere prin achiziţionarea biletului de intrare în valoare de 4 lei.

 
9-11 august 2013   Muzeul Tehnic se prezintă – Istoria navigaţiei din Romania

S.C. Electrica Serv S.A. – Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" din Bucureşti a participat, în perioada 9-11 august 2013 la manifestarea organizată de Statul Major al Marinei Militare – Comandamentul Fregate 56 Constanţa cu ocazia sărbătoririi "Zilei Marinei", cu miniexpoziţia „Muzeul Tehnic se prezintă – Istoria navigaţiei din Romania”.
În cadrul expoziţiei au putut fi văzute atât machete funcţionale cât şi exponate originale, dintre care menţionăm:
• Ancoră metalică cu 4 braţe;
• Telegraf Charles Middle;
• Telefon de campanie;
• Timona din lemn, de la începutul sec. al XX-lea;
• Macheta maşinii cu abur tip Watt.

 
1 iunie 2013   Tehnica mai în joacă mai în serios.
Expoziţie de jucării şi nu numai
 
18 mai 2013   Ziua Porţilor Deschise - Noaptea Muzeelor Europene
LEGO® şi tehnica într-o îngemănare de excepţie
 
11 mai 2013   Expediţie în Cultură
Atelier de lucru - Electricitatea
 
10 aprilie 2013   Radio Bucureşti FM
Andrei Dorobanţu - "Întâlniri capitale - PAŞAPORT PENTRU ŞTIINŢĂ"
 
28 martie 2013   Dimitrie Leonida – primul inginer energetician al României
Masă rotundă
 
17 noiembrie 2012   Creativitatea benefică a copiilor şi tinerilor români:
Cât corespundem necesităţilor viitorului? - Simpozion
 
4 - 5 octombrie 2012   EV 2012 - 50 years by electric way
Electric vehicle. Conference & Show
 
15 septembrie 2012   "Două roţi istorice"
Expoziţie dedicată motocicletelor de epocă
 
August 2012   Muzeul Tehnic se prezintă
Istoria exploatării sării
 
8 August 2012   Caravana Muzeelor
Descoperim ştiinţa prin artă la Muzeul Tehnic
 
1 iunie 2012   Cât corespundem necesităţilor viitorului?  
23 mai 2012   Târgul Internaţional de Invenţii şi Idei Practice "INVESTINVENT" SIR 22 şi
al IV-lea Congres Naţional al Cercetătorilor şi Inventatorilor din România
 
19 Mai 2012   Noaptea Muzeelor - ediţia 2012
Ştiinţa o ia razna la miezul nopţii
 
27 aprilie 2012   Târgul Anticarilor şi
Retroparada Primăverii
 
octombrie 2011   Zilele Slovace şi Cehe
 
30 Septembrie 2011   Micro-expoziţia "Auto 1900"
 
24 Septembrie 2011   Bucureştii la primul claxon
Seratele Muzeului Naţional de Istorie
 
8 iulie 2011   Cultură, Creaţie, Inovaţie
 
iunie 2011   "5 Licee 5 Muzee" - Ediţia a IV-a
 
15 decembrie 2010   "Electrica" - Pilonul Energeticii Româneşti  
iunie 2010   "5 Licee 5 Muzee" - Ediţia a III-a
 
24 martie 2010   "Mirajul Timpului"
Expoziţie de ceasuri de epocă
 
21 decembrie 2009   "Muzeul Tehnic la Centenar"
 
18 septembrie 2009   100 de ani de transport public oferit de STB-ITB-RATB
 
20 August 2009   "O istorie pe două roţi"
Expoziţie dedicată motocicletelor de epocă
 
16 mai 2009   Noaptea Muzeelor
 
9 Aprilie 2009   Simpozionul "60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la întreprinderea Radio Popular (1949-2009)"
 
iunie 2009   "5 Licee 5 Muzee" - Ediţia a II-a
 
11 decembrie 2008   1908–2008 Centenar "Prima şcoală de electricieni şi mecanici din România"
 
5 iunie 2008   Ziua Mondială a Mediului
Gala premiilor "Vreau o Românie mai curată"
 
noiembrie 2008   "5 Licee 5 Muzee" - Ediţia a I-a
 
14 decembrie 2007   120 de ani de la naşterea primei femei inginer din lume, Elisa Leonida Zamfirescu
 
martie 2008   "Zâmbiţi, vă rog!"
Expoziţie dedicată istoriei aparatului de fotografiat
 
11 iunie 2006   "Parcul Carol, 100 de ani de la înfiinţare"
 
mai 2006   "Clopotul - limbaj universal"
 
11 decembrie 2002   Centenarul naşterii inventatorului Ion St. Basgan (1902-1980)