Noutăţi
Noutăţi

  2012 2011 2010 2009 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30  
 

1 iunie 2013

Tehnica mai în joacă mai în serios.
Expoziţie de jucării şi nu numai

   Cu prilejul zile copilului, 1 iunie 2013, a avut loc vernisajul expoziţiei „Tehnica mai în joacă mai în serios. Expoziţie de jucării şi nu numai” organizate de S.C. Electrica Serv S.A. - Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” în parteneriat cu Asociaţia „Muzeul Jucăriilor”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti - proiectul „Spitalul de Jucării” şi „Centrul de creativitate benefică” la sediul Muzeului Naţional Tehnic din Parcul Carol. La deschidere au luat cuvântul: doamna Laura Maria Albani – directorul Muzeului Naţional Tehnic, domnul Cristian Dumitru – Preşedintele Asociaţiaţiei „Muzeul Jucăriilor”, domnul Lucian Marin – de la Centrul de Creativitate Benefică şi doamna Iuliana Ghiţă – director Coordonator Asistenţă Socială "Spitalul de jucării”.
   Expoziţia doreşte să arate că jucăria, deşi este văzută în principal ca un obiect al distracţiei, serveşte şi scopurilor educaţiei intelectuale, morale, fizice, estetice a copilului stimulându-i în acelaşi timp iniţiativa creatoare. Jucăriile fac parte din procesul de socializare a copilului. Prin imagini, reguli de joc, modul de manipulare a pieselor, jucăria îi transmite copilului sensuri care îi servesc în activitatea ludică. Putem spune astfel că joaca este „meseria copilăriei”, nu doar o activitate pe care o faci să-ţi treacă timpul.
   Dacă aveţi jucării stricate, folosite sau uzate moral, pe care copii dumneavoastră nu le mai folosesc, vă adresăm rugămintea să le donaţi centrului de colectare „Spitalul de Jucării”. Acestea vor fi triate, curăţate, spălate, dezinfectate, reparate şi dăruite copiilor provenind din familii defavorizate. Jucăriile care nu pot fi reparate, vor fi dezasamblate în funcţie de materialele folosite (plastic, metal, circuite electrice) şi vor fi predate operatorilor economici, în vederea reciclării.


Salt la pagina de început

a Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida"