Noutăţi
Noutăţi

  2012 2011 2010 2009 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30  
 

11 mai 2013

Expediţie în Cultură
Atelier de lucru - Electricitatea

   Asociaţia Expediţie în Cultură realizează, în parteneriat cu Muzeul Naţional Tehnic „Prof.Ing. Dimitrie Leonida”, un atelier de lucru cu tema Electricitatea, în cadrul programului de educaţie nonformală adresat elevilor din clasele V-VIII şi părinţilor acestora. Proiectele de educaţie muzeală realizate de Asociaţia „Expediţie în cultură” îşi propun redescoperirea muzeului ca spaţiu al curiozităţii, al explorării personale şi al interacţiunilor relevante, cu accent pe învăţarea participativă şi experimentarea directă.
   Timp de 2-3 ore, elevii sunt implicaţi în activităţi diverse, variind de la discuţii şi lucru pe grupe, la căutare de comori prin muzeu, experimente şi realizare de diferite artefacte. Fiecare vizită este concepută în jurul unei teme, iar activităţile oferă oportunităţi de explorare a acesteia din mai multe puncte de vedere.
   Primul atelier de lucru se referă la electricitate şi îi va purta pe participanţi de la electricitatea statică la electromagnetism. Participanţii vor avea oportunitatea să experimenteze proprietăţile electricităţii prin interacţiune directă cu exponatele Muzeului într-un tur ghidat al secţiunii cu ajutorul unui muzeograf, cât şi prin crearea, împreună cu facilitatorii EIC, a unor aparate simple care să ilustreze anumite caracteristici ale electricităţii: construirea unui calculator simplu cu ajutorul unui circuit, jocuri de comunicare prin intermediul unor circuite simple, contruirea unui dinam etc.
   Activităţile organizate în Muzeu asigură implicarea tuturor participanţilor, aceştia urmând să lucreze la activităţile practice în grupuri, iar la finalul vizitei vor reflecta asupra experienţei.

 


Salt la pagina de început

a Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida"