Noutati
Noutăţi

  2012 2011 2010 2009 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
 

octombrie 2011

Zilele Slovace şi Cehe

   Mai multe evenimente culturale, incluzând expoziţii şi proiecţii de film, precum şi marcarea aniversării lui Vaclav Havel, se vor desfăşura pe durata lunii octombrie la Bucureşti, în cadrul evenimentului Zilele Slovace şi Cehe, potrivit organizatorilor.
   Printre evenimentele organizate pentru a marca evenimentul se numără o expoziţie a personalităţilor din ştiinţa şi ingineria slovacă, ce va avea loc la Muzeul Naţional Tehnic „Prof.ing. Dimitrie Leonida”, ce va putea fi vizitată timp de o lună, începând de vineri.
   De asemenea, în perioada 3 - 30 octombrie va fi organizată la Palatul Parlamentului expoziţia „Toceno - Artă populară modernă din lemn”.
   Evenimentul „La mulţi ani, Vaclav Havel!”, dedicat celei de-a 75-a aniversări a fostului preşedinte ceh, va avea loc la 5 octombrie, zi în care vor fi prezentate fragmente din opera acestuia, la Biblioteca Centrală Universitară, în timp ce, la Muzeul Ţăranului Român, va fi prezentat documentarul „Cetăţeanul Havel”, dar şi filmul „Plecarea”, în regia lui Havel.
   În cursul lunii octombrie sunt de asemenea programate proiecţii de filme documentare şi artistice slovace, la Centrul Ceh din Bucureşti, şi evenimente de promovare a literaturii slovace.
   Deschiderea evenimentelor prilejuite de Zilele Slovace şi Cehe va avea loc luni, de la ora 16.30, la Palatul Parlamentului, în prezenţa ambasadoarei Slovaciei în România, Dagmar Repcekova, reprezentanţilor Uniunii Democratice a Slovacilor şi a Cehilor din România şi ai Ministerului Culturii.
   Zilele Slovace şi Cehe în România sunt organizate de Ambasada Republicii Slovace în România în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi cu Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.

Referinţe:
Comunicat de presă

(detalii)

       
 
   


Salt la pagina de început

a Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida"