Noutati
Noutăţi

  2012 2011 2010 2009 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
 

24 Septembrie 2011

Bucureştii la primul claxon
Seratele Muzeului Naţional de Istorie a României

   Muzeul Naţional de Istorie a României invită din nou publicul să petreacă o seară aparte, plină de surprize, în cadrul evenimentului muzeal „Bucureştii la primul claxon”, ocazionat de vernisajul expozitiei cu acelaşi nume, realizată cu sprijinul Muzeului Tehnic Naţional "Dimitrie Leonida", Muzeului de Istorie Galaţi şi Muzeului Mixt Tecuci, care va prezenta publicului primul automobil înmatriculat în Bucureşti, în anul 1900. Maşina, marca Herstal, fabricată la Liege în Belgia, face parte dintr-o serie de 47 de automobile produse de constructor, la Bucureşti ajungând cea cu nr. 40. În lume mai există doar câteva exemplare. Automobilul a aparţinut lui Bazil C. Assan, un personaj extrem de interesant - primul român care a explorat regiunile arctice şi primul român care a făcut o călătorie în jurul lumii. În expoziţie, vizitatorii vor găsi date interesante despre proprietarul maşinii, despre istoria automobilismului în România şi istoria transportului românesc, precum şi multe alte surprize.
   Evenimentul, ce se va desfăşura pe parcursul a circa o lună, este susţinut de postul TV Viasat History şi organizat în colaborare cu agenţia Oyster & Zax, Asigura, Istorie şi Civilizaţie. Parteneri media: Dilema Veche, Historia, Kamikaze, port.ro, Metropotam, Şapte Seri, hipmag.ro, OnlineGallery.ro, CalendarEvenimente.ro, Bucharest Herald, Comunicatedepresă.ro, Editura CD Press.
   Programul cultural al seratei cuprinde:
  • Momente de teatru prezentate de Compania de Teatru Elementalii – selecţii din Momente şi Schiţe de I.L. Caragiale, precum şi momente din piesa O Noapte furtunoasă, de Caragiale
  • Recital de muzică instrumentală de început de secol XX, susţinut de muzicienii din cvintetul de coarde Caprice
  • Concert vocal de muzică românească din secolul trecut, susţinut de artista Adriana Drăguţ
   Publicul participant la eveniment va fi invitat să se bucure şi de Cafeneaua mobilă aflată la intrarea în Muzeul Naţional de Istorie a României - @Arts Concept Cafe.

Referinţe:
Expoziţie inedită la MNIR: "Bucureştii la primul claxon"

(detalii)


Afişul evenimentului
   


Salt la pagina de început

a Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida"