Noutăţi
Noutăţi

  2012 2011 2010 2009 9 8 7 6 5 4 3 2 1     
 

11 iunie 2006

"Parcul Carol, 100 de ani de la înfiinţare"

   Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Primăria Capitalei şi Ministerul Apărării Naţionale a sărbătorit, în zona Mormântului Ostaşului Necunoscut, 100 de ani de la înfiinţarea Parcului Carol. În preambul, Fanfara Armatei a interpretat cântece ostăşeşti reprezentative pentru armata română, deschiderea oficială fiind realizată de actriţă Cristina Cioran cu o scurtă prezentare a istoricului parcului.
   Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a lansat albumul "Epoca lui Carol I", realizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniul Turistic, în parc fiind expusă o machetă a albumului cu dimensiuni de 1 metru pe 1,5 metri.
   Evenimentul a inclus şi o expoziţie cu cele mai importante obiecte din patrimoniul Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida", o paradă a fanfarei militare, şi o paradă a costumelor şi uniformelor militare de epocă. Regimentul 30 garda şi protocol "Mihai Viteazu" a efectuat o demonstraţie de virtuozitate militară cu arma, iar marşul de final al fanfarei şi actorii îmbracaţi în costume de epoca i-au condus pe participanţii la eveniment către o scurtă vizită la Muzeul Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida".
   La ceremonie au participat: primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu, ministrul Apărării Naţionale, Teodor Atanasiu, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, ASR Principesa Margareta a României, directorul Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida", Nicolae Diaconescu ş.a.

   


Referinţe:
Anunţ
(detalii)
(foto Agerpress)
 
   


Salt la pagina de început

a Muzeului Naţional Tehnic "Prof.ing. Dimitrie Leonida"